Ovo su najjeftiniji gradovi Evrope za rad na daljinu

Bez autora
Feb 21 2024

U vreme modernih tehnologija koje omogućavaju opcije za rad iz drugih država, mnoge zanima u kojim zemljama će najjeftinije proći ukoliko se odluče na opciju rada na daljinu.

Kompanija Brother UK sprovela je istraživanje kako bi otkrila gde je u Evropi najjeftinije, ali i najskuplje mesto za rad na daljinu.

Brother UK je analizirao faktore kao što su brzina vaj-faj mreže, cena iznajmljivanja stana, električne energije, kao i bezbednost mesta, i svakoj destinaciji dao ocenu od maksimalno 100.

Najpovoljniji grad za one koji rade na daljinu na ovoj listi je Tuzla, u kojoj, kako su naveli, jednokrevetni stan u centru grada košta samo oko 207 evra mesečno, a hrana van kuće je takođe superjeftina – prosečan obrok košta samo 4,11 evra.

Rumunija je bila ta koja je sa svojim gradovima dominirala na listi najjeftinijih gradova, zauzimajući pet od 10 najboljih mesta. Troškovi interneta u Oradei, koja je zauzela drugo mesto, iznose samo 7,42 evra, ali i gradovi poput Krajove i Sibiua našli su se na listi zahvaljujući njihovoj pristupačnosti.

Takođe, na listi se našao i jedan grad iz naše zemlje, a to je Niš.

U nastavku pogledajte kompletnu listu evropskih gradova iz kojih je najpovoljnije raditi na daljinu:

1. Tuzla, Bosna i Hercegovina

2. Oradea, Rumunija

3. Krajova, Rumunija

4. Plovdiv, Bugarska

5. Jaši, Rumunija

6. Temišvar, Rumunija

7. Sibiu, Rumunija

8. Skoplje, Severna Makedonija

9. Niš, Srbija

10. Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik